About a Jacket About a Jacket

PROJECTEN

FOTO'S WERELDVLUCHTELINGEDAG

Het portret van de vluchtelingvrouw, Samira uit Eritrea, siert van 15 tot en met 21 juni de vijf grote digitale billboards in Hoorn. “De foto is gemaakt in het Westfries Museum”, legt Marilou Evelo van About a Jacket uit. “Deze locatie ademt de sfeer van onze vaderlandse geschiedenis én natuurlijk die van Hoorn. Samira poseert voor een schilderij waarop een wereldbol staat afgebeeld. Een mooie verwijzing naar het feit dat we allemaal wereldburgers zijn. Verder draagt Samira een heel bijzondere jas die tijdens de lockdown door verschillende vluchtelingvrouwen thuis geborduurd is.

BORDUURPAKKET

Iedere deelneemster ontving een borduurpakket waarin alle materialen om, tijdens de coronacrisis, thuis aan de slag te gaan.

FOTO'S VRIJHEIDSMANTEL

Samira heeft model gestaan in de vrijheidsmantel en is door Jamila Chamach op de foto gezet.

JASJE BORDUREN VOOR MÁXIMA

De dames van About a Jacket zijn druk bezig geweest met het borduren van het jasje voor Máxima. Twee maanden lang werkten de vrouwen aan het jasje. Oprichtster Marilou Evelo reisde begin maart met het eindresultaat af naar Paleis Noordeinde, waar ze het jasje aan de Marechaussee gaf. Samen met een uitnodiging om op Wereldvluchtelingendag (20 juni) eens een kijkje te komen nemen in Hoorn.

FOTO'S WORKSHOP AFGHAANS BORDUREN

De eerste edities van de workshop Afghaans borduren onder leiding van Nasima en haar dochter waren een succes. Bekijk hier de foto’s.

KERSTMARKT, 15 DECEMBER 2019

Op de Grote Noord in Hoorn

HOSPICE DIGNITAS

Telefoontasjes voor de vrijwilligers van Hospice Dignitas in Hoorn.

WESTFRIES MUSEUM

Zeventiende eeuws kant uit West-Friesland omgezet in een borduursteek uit Japan. Borduurexpert Marilou Evelo samen met haar assistente Zinah uit Irak en Westfries Museum brengen deze twee werelden bij elkaar in een bijzondere borduurworkshop op woensdagmiddag 11 september in de tuinzaal van het museum. In een middag maak je je eigen tas, briletui, make-uptasje of telefoonhoesje in een kleur naar keuze. Er is koffie en thee en je hoort interessante verhalen over Sashiko, de Japanse borduursteek die in de zeventiende eeuw in Japan werd gebruikt voor werkkleding.
www.wfm.nl/borduurworkshop

FULL-COLOR FESTIVAL NIEUW-VENNEP

Modeshow georganiseerd door Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer op 29 juni 2019