About a Jacket About a Jacket

Borduurpakket

Previous Project

Ook About Jacket is zwaar getroffen door het coronacrisis. Het borduuratelier is gesloten. De vrouwen kunnen elkaar niet meer ontmoeten, samen borduren en de Nederlandse taal oefenen. De vrouwen van About a Jacket hebben een borduurpakket ontvangen en borduren vanuit huis. Op de groepsapp laten zij het resultaat zien. Op deze manier zijn wij verbonden met elkaar.

Ter vervanging van de workshops biedt About a Jacket nu borduurpakketten aan. De borduurmotieven die hiervoor gebruikt zijn vinden hun oorsprong in de herkomstlanden van de vluchtelingvrouwen. De herkomstlanden van deze vrouwen hebben vaak een verbluffend mooie borduur cultuur. Nu zijn er borduurpakketten voor iedereen beschikbaar. De borduurmotieven die gebruikt worden zijn geïnspireerd op de cuturele achtergrond van de vrouwen. De pakketten zijn zo gemaakt dat het voor alle niveaus te doen is om te maken.

Dus ga thuis aan de slag met naald en draad en verleg je grenzen. Dat jasje, die blouse of spijkerbroek, maak het je eigen door er een prachtig etnisch motief op te borduren. Of kies voor de schoudertas, vakkundig gemaakt in eigen atelier, waar het motief al is opgetekend.

 

Inhoud van de borduurpakketten:

Borduurpakket About a Jacket
Borduurpakket ‘Borduur je kleding’
Pakket 1 ‘Borduur je kleding’

Borduurmotief, verschillende kleuren borduurzijde en -naald, eventueel kralen/pailletten. Carbonpapier waarmee het motief eenvoudig op een lichte ondergrond getekend kan worden. Instructies van de te gebruiken steken en korte informatie over de culturele achtergrond.

Prijs €17,50 incl. verzendkosten (binnen NL)

 

 

zwarte tas workshop about a jacket
Voorbeeld van de geborduurde schoudertas
Borduurpakket About a Jacket
Borduurpakket ‘Schoudertas’
Pakket 2 ‘Schoudertas’

Zwarte canvas schoudertas waarop borduurmotief. Verschillende kleuren katoenen garen, kralen/pailletten en naald. Instructies van de te gebruiken steken en korte informatie over de culturele achtergrond.

Prijs €35,00 incl. verzendkosten (binnen NL)

 

 

 

 

Borduurpakket tas met motief uit Iran
Borduurpakket tas met motief uit Iran
borduurpakket tas met motief uit Iran
Borduurpakket tas met motief uit Iran
Pakket 3 ‘Schoudertas Iran’

Gele canvas schoudertas waarop paisley borduurmotief, katoenen borduurgaren, kralen/pailletten en naald, instructie van de te gebruiken steken, korte informatie over de cultuur Iran achtergrond.

Prijs: €42,50 incl. verzendkosten (binnen NL)

 

 

 

 

Borduurpakket Iran
Borduurpakket Iran
Borduurpakket Iran met voorbeeld
Borduurpakket Iran met voorbeeld
Pakket 4 ‘Borduur motief Paisley’

Het paisleymotief, carbonpapier, 13 kleuren borduurzijde, borduurnaald, instructies en informatie over de (borduur)cultuur van Iran. De kraag van de blouse is hiermee geborduurd. Het is een voorbeeld. Het motief kan natuurlijk overal op geborduurd worden. Hier geldt ook dat het motief eenvoudig is over te trekken met behulp van bijgesloten carbonpapier op een kledingstuk met en lichte ondergrond.

Prijs: €17,50 incl. verzendkosten (binnen NL)

 

 

 

Borduurpakket tas met motief uit Jemen
Borduurpakket tas met motief uit Jemen
borduurpakket tas met motief uit Jemen
Borduurpakket tas met motief uit Jemen
Pakket 4 ‘Borduur motief Jemen’

Een prachtige rood/roze canvas schoudertas waarop een Jemenitisch borduurmotief, katoenen borduurgaren, kralen/pailletten en naald, instructie van de te gebruiken steken, korte informatie over de culturele achtergrond.

Prijs: €42,50 incl. verzendkosten (binnen NL)

 

 

 

 

De opbrengst van de borduurpakketten komt geheel ten goede aan stichting About a Jacket.

Via ‘Hoorn, voor een mooie stad’, kun je de borduurpakketten bestellen. Bestel borduurpakket >>

Previous Project Share Project :

Previous Project
Previous Project