Broches van About a Jacket voor zorgmedewerkers Lindendael in Hoorn Lees meer »

" />

HOORN – Als blijk van waardering voor de zorgmedewerkers overhandigden dinsdag 3 november een aantal vluchtelingvrouwen en initiatiefnemer Marilou Evelo van About a Jacket een aantal zelfgemaakte broches aan de zorgmedewerkers van Lindendael in Hoorn.

About a Jacket is een initiatief dat creatie en integratie verbindt. Vier ochtenden in de week komt een groep vrouwen met een vluchtelingenachtergrond samen om te borduren in Hoorn. Ook deze prachtige, rijk versierde broches hebben de vrouwen zelf bij About a Jacket geborduurd.

Participeren

“Heel attent”, laat Debby Bakker, manager Wonen met Zorg locatie Lindendael, weten. “Dit gebaar wordt heel erg gewaardeerd door de zorgmedewerkers, iedereen was ontzettend enthousiast.” De vluchtelingvrouwen die bij About a Jacket borduren, kwamen met nog een andere reden mee naar Lindendael. “Zij zouden hier heel graag vrijwilligerswerk willen doen”, vertelt Marilou. “Op die manier laten deze vrouwen zien dat ze graag willen participeren in de samenleving.”

Aandacht voor de bewoners

Debby: “We zijn met de vrouwen in gesprek over welke mogelijkheden er zijn. Lindendael kan altijd vrijwilligers gebruiken, dus de vrouwen zijn hier heel welkom. Ze kunnen bijvoorbeeld samen met en voor de bewoners koken, een wandeling maken, een spelletje doen, knutselen of lezen. De taal hoeft daarbij geen barrière te zijn; de aandacht en vriendelijkheid voor onze bewoners zijn het belangrijkste.”

Scroll naar boven